سقوط سوزان پس از ۵۳ سال سرگردانی
به گزارش سفیر سبز این فضاپیما که سال ۱۹۷۲ توسط اتحاد جماهیر شوروی با هدف رسیدن به سیاره زهره (ناهید) پرتاب شده بود به دلیل نقص فنی در موشک حامل آن هرگز نتوانست مدار زمین را ترک کند و در همان مدار بیضوی شکل اطراف زمین گرفتار شد.

به نقل از یورونیوز سقوط کنترل نشده این فضاپیما توسط آژانس فضایی روسیه و سامانه ردیابی فضایی اتحادیه اروپا تأیید شد. مقامات روسی اعلام کردند که فضاپیما احتمالاً در اقیانوس هند سقوط کرده است اما برخی کارشناسان نسبت به محل دقیق سقوط تردید داشتند.
دفتر زباله های فضایی آژانس فضایی اروپا نیز سقوط این فضاپیما را پیگیری کرد و پس از رویت نشدن این شیء فضایی بر فراز ایستگاه راداری آلمان سقوط و نابودی آن را تأیید کرد.
هنوز مشخص نیست که چه بخشی از این فضاپیما اگر چیزی از آن باقی مانده باشد پس از ورود با سرعت بالا به جو زمین که معمولا با حرارت آتشین همراه است سالم مانده است.
کارشناسان پیش بینی کرده بودند که به دلیل ساختار مقاوم این فضاپیما که برای فرود بر سطح داغ سیاره زهره طراحی شده بود احتمال دارد بخش هایی از آن به زمین برسد.
این کاوشگر که با نام کاسموس ۴۸۲ شناخته می شود بیش از هزار پوند (۴۹۵ کیلوگرم) وزن داشت و بخش فرودگر آن از تیتانیوم در ابعادی به قطر یک متر ساخته شده بود.
بخش عمده ای از این فضاپیما طی یک دهه پس از پرتاب ناموفق به زمین سقوط کرد اما کپسول فرودگر مقاوم آن تا امسال در مدار باقی مانده بود که سرانجام پس از کاهش ارتفاع مداری به جو زمین بازگشت.
به دلیل ورود کنترل نشده و نبود هدایت از سوی مرکز کنترل پرواز تعیین دقیق محل و زمان سقوط این فضاپیما ممکن نبود؛ علاوه بر این فعالیت خورشیدی و شرایط فرسودگی فضاپیما نیز به این عدم قطعیت افزود.
طبق معاهده سازمان ملل هرگونه بقایای این فضاپیما که به زمین برسد متعلق به روسیه خواهد بود. دانشمندان و کارشناسان نظامی که سقوط این فضاپیما را دنبال می کردند پیش تر احتمال آسیب رسیدن به افراد در اثر سقوط این شی ء فضایی را بسیار اندک قلمداد کرده بودند.
مارکو لانگبروک دانشمند هلندی در واکنش به عدم قطعیت درباره محل سقوط گفت: «اگر واقعاً در اقیانوس هند سقوط کرده باشد فقط نهنگ ها شاهد آن بودند.»
فرماندهی فضایی آمریکا تا ابتدای نیم روز شنبه هنوز سقوط این فضاپیما را تأیید نکرده و در حال جمع آوری و تحلیل داده ها بود.
آنچه کاسموس ۴۸۲ را از سایر اشیای فضایی متمایز می کرد احتمال بالای بقای آن بر اثر مقاومت در برابر دمای سوزان ورود به جو و همچنین سقوط کنترل نشده آن بود؛ چرا که معمولاً سقوط بقایای ماهواره ها و زباله های فضایی به صورت کنترل شده و هدفمند در اقیانوس آرام یا مناطق وسیع و خالی از سکنه انجام می شود.
5858
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سقوط سوزان پس از ۵۳ سال سرگردانی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سقوط سوزان پس از ۵۳ سال سرگردانی"، کلیک کنید.