چهل‌و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی برگزیدگان

چهل‌و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی برگزیدگان

آفتاب‌‌نیوز :

در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر چهل و سوم که با پخش سرود ملی و قرائت قرآن آغاز شد، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، زهرا بهروزآذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، مدیران فرهنگی و هنری و اهالی سینما حضور یافتند.

ابتکار در چینش میهمانان

علاوه بر اینکه در فهرست برنامه‌های این آیین سخنرانی در نظر گرفته نشده بود، مسئولان برگزاری مراسم در ابتکاری جالب، برخلاف همیشه جایگاه هنرمندان را در ردیف‌های جلو در نظر گرفته و دولتمردان و مدیران را در ردیف‌های میانی جای دادند.

چشم بد از همه و سینمای ایران دور

منوچهر شاهسواری دبیر این دوره از جشنواره به روی سن آمد و در سخنانی بیان کرد:‌ای کاش تک تک شما می‌توانستید اینجا باشید و این جمعیت را می‌دیدید. گاهی اوقات به من می‌گویند چرا گزارش نمی‌دهی در حالی که ما کارخودمان را انجام داده‌ایم و اگر درست کار کرده باشیم، حتما به چشم تیزبین همه می‌آید و اگر ایرادی باشد، شکر خدا فراوانند افرادی که بگویند چه ایراداتی داشتیم و ما مشتاقانه آنها را می‌شنویم.

او ادامه داد: ما در همه وجوه امسال نسبت به ماقبل سال‌های کرونا به اعداد و ارقام بالای قبل برگشتیم؛ با بیش از ۳۰ درصد رشد. تا این لحظه و هنوز در بسیاری از سالن‌های تهران و شهرستان‌ها آثار شما در حال نمایش است. فکر می‌کنم بیش از ۳۵۰ هزار بلیت تا این لحظه توسط تماشاگران خریداری شده است. به هرشکل هم دوره کرونا و برخی مسائل اجتماعی سال‌های اخیر ما را از دور هم بودن محروم کرد.

شاهسواری افزود: این بازگشت حق همه ما و ملت ایران است، ما کسی نیستیم جز همه، ما مجموعه پراکنده‌ای نیستیم هرچند بسیاری ما را پراکنده می‌دانند، اما چشم بد دور که هنوز علیرضا زرین دست، علیرضا رئیسیان، ابراهیم حاتمی کیا کار می‌کنند. در گوشه‌ای دیگر از این سالن رسول صدرعاملی، کمال تبریزی، بهرام عظیمی، علی دهکردی، کارن همایونفر، سعید رشتیان، محسن برمهانی و بسیاری دیگر هنوز کار می‌کنند؛ چشم بد از همه و سینمای ایران دور باشد.

خانواده چند تن از شهدایی که در جشنواره امسال، فیلم‌هایی بر اساس زندگی آنها ساخته شده بود، در سالن حضور دارند. دوربین برای لحظاتی آنها را به تصویر کشید که همه جمعیت حاضر به احترام این عزیزان از جای خود بلند شدند. برخی نیز گریه کردند که شهیدی‌فر با گفتن «ای وای»، به این هیجانات، واکنش نشان داد.

در ادامه مراسم جوایز بخش کوتاه و مستند اهدا شدند.

دیپلم افتخار اقتباس ادبی به سهیلا پور محمدی برای فیلم «کوتی» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی را نادره سادات سرکی برای فیلم کوتاه «دادرسی» به خانه برد.

کارگردان فیلم دادرسی پس از دریافت جایزه این بخش گفت: یک پرونده تجاوز به کودک بود که قانونی پیگیری کردیم، اما مجرم در انتها قسر در رفت.

این کارگردان اظهار امیدواری کرد که این فیلم کمک کند تا روند اصلاح و تغییر قوانین مربوط به حمایت از کودکان و خانواده‌های آنها توسط قانونگذاران شنیده شود.

نادره سادات سرکی جایزه‌اش را به پدرش برای حمایت از خودش، خواهرانش و مادرش تقدیم کرد.

اتفاق عجیب آن‌که صحبت‌های سادات‌سرکی در پخش زنده تلویزیون قطع شد که این اقدام، واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به «شِگرد» به تهیه‌کنندگی جعفر صادقی رسید.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی مستند داستانی را نیما مهدیان برای «یک وجب خاک» به خانه برد.

دو سیمرغ بلورین برای بهترین جلوه‌های ویژه بصری

پس از آن نوبت به اهدای سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی به علیرضا واعظ برای فیلم «موسی کلیم‌الله» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین جلسه‌های ویژه بصری به امیر ولی‌خانی برای فیلم «صیاد» اهدا شد.

بهترین جلوه‌های ویژه میدانی

حمید رسولیان برای ۳ فیلم نامزد دریافت سیمرغ بود. در این بخش با تقدیر از فیلم‌های «۱۹۶۸» و «اسفند»، سیمرغ بلورین به فیلم سوم او یعنی «صیاد» اهدا شد.

محمدرضا شهیدی‌فر که اجرای برنامه را برعهده داشت به مزاح گفت که می‌خواستند دلبری کنند.

این مجری ادامه داد: وقتی تقدیر می‌کنند، انگار می‌خواهند سیمرغ را به فرد دیگری بدهند درحالی‌که بعد مشخص شد به خود رسولیان می‌خواهند بدهند، اما برای یک فیلم دیگرش.

بهترین چهره‌پردازی

شهرام خلج سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی را برای فیلم «موسی کلیم‌الله» دریافت کرد.

بهترین طراحی صحنه

کیوان مقدم سیمرغ بلورین این بخش را برای «موسی کلیم الله» به خانه برد.

بهترین صدا

سیمرغ بلورین بهترین صدا (صدابردار- صداگذار) به میثم یاردیلو و حسین قورچیان برای «گوزن‌های اتوبان»

قورچیان گفت: هر چه در استودیو بود را پوشیدم تا به اختتامیه برسم؛ با اینکه الان اختتامیه است و، اما ما همچنان در حال رساندن فیلم به جشنواره هستیم.

امسال باند‌های صوتی فیلم‌ها جدی بود؛ نمی‌دانم این همه فیلم جنگی در سال‌های قبل داشتیم یا نه. پدرم هنرمند تجسمی است و در خواب‌هایش هم سیمرغ می‌بیند و هم در کارهایش نمادی از سیمرغ هست؛ جایزه را به پدرم تقدیم میکنم.

بهترین موسیقی

سیمرغ بهترین موسیقی متن نیز به کارن همایون‌فر برای «اسفند» اهدا شد.

هنگام اهدای جایزه بهترین موسیقی متن، شهیدی‌فر از حضار پرسید: حدسی دارید؟ یکی از حضار با صدای بلند گفت: موسی کلیم‌االله که صدای خنده حضار در سالن پیچید.

بهترین تدوین

سیمرغ بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد.

بهترین فیلمبرداری

علی محمد قاسمی برای فیلم «شمال از جنوب غربی» سیمرغ بلورین دریافت کرد.

دیپلم افتخار این بخش نیز به میلاد پرتو برای «بچه مردم» رسید.

علیرضا زرین دست درباره واکشن‌های سالن نسبت به جوایز متوالی فیلم «موسی کلیم‌الله» گفت: جای جای این مملکت استعداد‌های فراوانی دارد که هر کدام می‌توانند به مردان بزرگی تبدیل شوند؛ میلاد پرتوی یکی از استعداد‌های آینده سینمای ایران است. افرادی همچون تورج منصوری و ابراهیم حاتمی‌کیا در کار خود بی‌نظیر هستند، اما این‌ها دلیل نمی‌شود که ما دیگر استعداد‌ها را نادیده بگیریم.

در ادامه پس از وقفه‌ای کوتاه و اجرای چند قطعه توسط علی زند وکیلی، سیمرغ باقی بخش‌ها اهدا شدند. 

بازیگر نقش مکمل مرد

عنایت بخشی برای فیلم «شاه نقش» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد. 

داوران برای اهدای سیمرغ به این بازیگر پیشکوست از روی پله‌های سن پایین آمدند و او را تا روی سن همراهی کردند. شهاب حسینی ایستاده این هنرمند را تشویق کرد. 

بخشی گفت: نمی‌خواهم درباره گذشته خودم و سینما و تئاتر و تلوزیون بگویم. اما می‌توانم بگویم که برای سینما و تئاتر و تلویزیون بسیار زحمت کشیده‌ام. این ساختمان ۱۳ طبقه تلوزیون با کمک ما ساخته شد. هر زمانی که از جلوی آن رد می‌شوم، این ساختمان را نگاه می‌کنم و بی هیچ اغراقی، اشکم سرازیر می‌شود. اگر فرصتی بود می‌توانستم گفت‌وگویی با شما داشته باشم، اما افسوس که ندارم خدایا این مردم عزیز و شریف را برای ما سلامت نگه‌دار.

سیمرغ بلورین این بخش به فرهاد آئیش برای فیلم «موسی کلیم الله» اهدا شد.

شهیدی فر با توجه به جوایز متعدد برای فیلم موسی کلیم‌الله چندین بار درخواست کرد: لطفا این فیلم را زودتر اکران کنید.

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار شد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها در تاریخ این رویداد بود.

کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زرین‌دست (فیلمبردار)، عزت‌الله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیه‌کننده) اعضای هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چهل‌و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی برگزیدگان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چهل‌و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی برگزیدگان"، کلیک کنید.