حل مسائل سیستان و بلوچستان دغدغه مشترک مسوولان و مردم
سفیر سبز/سیستان و بلوچستان معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نگاه نوآورانه، خلاقانه و ایدههای نو دانشجویان در حوزه توسعه و پیشرفت میتواند عقب ماندگیهای دهه ۸۰ این استان را با سرعت بیشتر و هزینه کمتر جبران سازد.
رضا شریفی امروز دوشنبه در نشست با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی منطقه سیستان که در دانشگاه زابل برگزار شد اظهارکرد: سیستان و بلوچستان استانی پهن پیکر، با ظرفیتهای بسیاری است که البته عقب ماندگیهایی نیز در دهههای گذشته تجربه کرده است.
وی با اشاره به اینکه تجربه، مهارت و انگیزه دانشجویان برای جبران عقب ماندگیهای سیستان و بلوچستان ضروری است ادامه داد: تیم اجرایی استان به خود میبالد که در این منطقه میزبان ۷۰ هزار دانشجو در دانشگاهها و رشتههای مختلف است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: امیدواریم دانشجویان با کمک اساتید و هیات علمی دانشگاهها نسبت به احصا نظام حل مسائل استان و اولویت بندی مشکلات بتوانند به تیم اجرایی کمک کنند.
به گفته وی باید سیستان و بلوچستان را در کنار یکدیگر ساخت چرا که عقب ماندگیهای این استان دلایل مختلفی دارد که به فرموده رهبر معظم انقلاب بی توجهی و کم کاری دولتها در این عقب ماندگی بسیار پر رنگ بوده است.
شریفی خاطرنشان کرد: در حوزه اجتماعی و کنشگری نخبگانی نیز در سیستان و بلوچستان اشکالاتی وجود داشته که نیاز است امروز دانشجویان با روحیه مطالبهگری خود نسبت به احصا اولویتها کمک کنند و در این زمینه به تیم اجرایی استان راهکار ارائه دهند.
وی با بیان اینکه شناخت و راه حل دادن به مسائل سیستان و بلوچستان دغدغه مشترک مردم و مسوولان در حوزههای مختلف است تصریح کرد: دانشجویان باید از فرصت با هم بودن خود با توجه به تنوع فرهنگی و قومی که دارند نهایت استفاده را در کنار تجربیات گذشته ببرند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نگاه نوآورانه، خلاقانه و ایدههای نو دانشجویان در حوزه توسعه و پیشرفت میتواند عقب ماندگیهای دهه ۸۰ این استان را با سرعت بیشتر و هزینه کمتر جبران سازد.
وی بیان کرد: دانشجویان باید نگاهشان را از نگاه تک بُعدی به نگاه جامع ارتقا دهند چرا که ایننسل توانسته بحرانهای سخت را پشت سر بگذارد بنابراین قابلیت این تغییر را دارند.
به گفته شریفی؛ نسل جوان در سالهای گذشته هدف اصلی سرویسهای جاسوسی بودند اما دشمن نتوانست از طریق این نسل ضربهای به کشور وارد سازد؛ البته دانشجویان هدف اصلی، نقطه قوت و راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز هستند.
وی در مورد علت تحولات اخیر منطقه به ویژه سوریه عنوان کرد: در کنار نقشه راه و اتاق فکر سرویسهای جاسوسی که در منطقه شکل گرفت بخشی از این مشکلات ناظر به عدم انسجام و تمرکز مدیریتی اجتماعی بوده است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: عدم انسجام اجتماعی و ثبات امنیتی در سوریه سبب شد دشمن بتواند با شبهه افکنی و تهاجم ترکیبی، مسائل قومی، مذهبی و قبیلهای را در منطقه ضریب دهد.
وی افزود: اگر کنشگران منطقه و نخبگان در حوزه علمی و سیاسی کنار یکدیگر قرار نگیرند هزینههای حکمرانی در منطقه دو چندان خواهد شد.
شریفی خطاب به دانشجویان گفت: امروز سیستان و بلوچستان بیش از هر زمان دیگری به همفکری و مشورت جامعه نخبگانی و دانشگاهی نیاز دارد.
وی افزود: انتظار داریم امروز دانشگاههای مان دانشگاه حل مساله و دانشگاه هوش مصنوعی باشد و به ما در حوزههای مختلف کمک کند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اکنون در برههای از زمان قرار داریم که از مرحله تحقیقات سنتی عبور کردهایم و دانشجویان باید در حل مسائل استان و اولویتگذاریها به تیم اجرایی کمک کنند.
شریفی ادامه داد: اگر دانشجویان بتوانند کنشگری خود را معطوف به کمک به تیم اجرایی سیستان و بلوچستان کنند میتوانند حضور خود را به هر حوزهای دیکته و در هر مسالهای اعلام نظر کنند.
وی عنوان کرد: دانشجویان سیستان و بلوچستان دانشجوی حل مساله متناظر با نیازهای استان هستند، این منطقه در حال توسعه بوده که نیاز است دانشجویان در فرآیند توسعه کنشگری خود را ضریب دهند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: دانشجویان باید به هیات حاکمه استان کمک کنند و با کنشگری که دارند حداقل یک مساله مربوط به این منطقه را حل و فصل کنند.
وی افزود: تیم اجرایی سیستان و بلوچستان این آمادگی و نیاز را دارد که با تشکلهای مختلف راجب موضوعات مختلف از شمال تا جنوب از جمله مرز، پتروشیمی و شیلات بحث تا بتواند از ظرفیت آنها برای حل مسائل استفاده کند.
شریفی بیان کرد: تیم اجرایی سیستان و بلوچستان به توان و اثرگذاری دانشجویان اعتماد دارد و قطعا با کمک شما میتوان عقب ماندگیهای استان را با سرعت بیشتری و در حداقل زمان ممکن حل کرد و از این پیچهایی که به وجود آمده عبور کرد.
وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت صنعتی شدن را دارد، همچنین با توجه به اینکه این استان؛ استانی علمی به شمار میرود ظرفیت تبدیل شدن به قطب علمی منطقه را نیز دارد و میتواند در رشتههای مختلف از کشورهای همسایه دانشجو بپذیرد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه باید از ظرفیت علمی، نخبگانی و ظرفیتهای معدنی استان باید کمال استفاده را ببریم گفت: این استان به اندازه کافی در حوزه مذهب هزینه داده بنابراین باید حواسمان باشد در تله دشمنان قرار نگیریم.
وی با اشاره به اهمیت حقطلبی، عدالتجویی و مطالبهگری در دانشگاهها تاکید کرد: دولت چهاردهم به دنبال تقویت این فضا در جامعه است.
شریفی روز دانشجو را روز عدالتخواهی، اسکتبارستیزی و استقلالطلبی قشر نخبه جامعه عنوان کرد و گفت: همه مطالبات دانشجویی را به دیده منت مینهیم و از انتقادهای دانشجویان که موجب رشد، پویایی و بالندگی استان میشود، استقبال میکنیم.
وی اظهار کرد: دانشجویان و اساتید دانشگاه زابل از جمله ظرفیتهای منطقه هستند که باید به عنوان مشاور در پروژههای مختلف از وجود آنان استفاده شود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان گردنههای بسیار سختی را پشت سرگذاشته است، تصریح کرد: از ابتدای دهه ۸۰، استان درگیر اقدامات تروریستی گروهکها شد و این شرایط باعث شد؛ تا گسل های قومی و مذهبی در استان تحریک شود.
وی با اشاره به پیگیری حقابه هیرمند افزود: عقب ماندگی های زیادی در حقابه هیرمند وجود دارد که باید آن را از مسیر دیپلماسی عمومی و طایفهای از طریق کشور همسایه پیگیری کنیم.
شریفی تاکید کرد: در بازدیدهایی که مسوولان ایران از سدهای کجکی و کمال خان داشتند طرف مقابل مدعی شد که آبی در افغانستان هم وجود ندارد اما ما همچنان حقابه را از مسیرهای مختلف و با جدیت پیگیری می کنیم.
وی بیان کرد: برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی سیستان راههای دیگری را با سرعت و شدت پیگیر هستیم که طرح تأمین آب اضطراری یکی از این اقدامات است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: حفر چاهک ها، انتقال آب از تهلاب و ابر پروژه انتقال آب از دریای عمان نیز از جمله راهکارها و اقدامات دیگر در دست اجراست.
وی تصریح کرد: مردم سیستان و بلوچستان با افتخار کنار هم از شرایط سختی که در دهه های مختلف به وجود آمده عبور کردهاند و اکنون وقت چیدن ثمره آن بحرانها و سختیها رسیده است.
شریفی خاطرنشان کرد: اکنون در سیستان و بلوچستان به فضایی رسیدهایم که به مشکلاتی که در آن دوران به آن دچار شدهایم مانند درگیریهای قومی و مذهبی برنخواهیم گشت چرا که به این بلوغ رسیدهایم که شیعه و سنی در کنار یک دیگر استان را میسازند و دشمن نمی تواند میان آن تفرقه ایجاد کند.
پایان خبر سفیر سبز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حل مسائل سیستان و بلوچستان دغدغه مشترک مسوولان و مردم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حل مسائل سیستان و بلوچستان دغدغه مشترک مسوولان و مردم"، کلیک کنید.