این ممنوعیت را برای فرد سوگوار حذف کنید

این ممنوعیت را برای فرد سوگوار حذف کنید

شما با هر نوع از دست دادنی که مواجه شده باشید باید بدانید برای مقابله با غم و اندوه ناشی از آن هیچ راه درست یا نادرستی وجود ندارد و هر فرد با توجه به خصوصیات خود و بار غمی که متقبل می شود واکنش متفاوتی خواهد داشت.

به گزارش سفیر سبز، غم و اندوه پاسخ طبیعی به از دست دادن است. این رنج عاطفی است که وقتی چیزی یا کسی را که دوستش داریم از دست می دهیم درد زیادی متحمل می شویم. گاهی درد ناشی از فراق و دوری و از دست دادن می تواند طاقت فرسا باشد و ممکن است انواع احساسات سخت و غیرمنتظره را تجربه کنیم؛ از شوک یا عصبانیت گرفته تا ناباوری، احساس گناه و غم و اندوه عمیق.

چنین مشکلاتی و درد غم و اندوه ناشی از آن ها می تواند سلامت جسمی ما را هم مختل کند و خوابیدن، غذا خوردن یا حتی درست فکر کردن را هم سخت کند. این ها واکنش های طبیعی به از دست دادن هستند و البته هر چه این از دست دادن ها مهم تر باشند، اندوه ناشی از آن هم شدیدتر خواهد بود.

متنی که می خوانید صحبت های یک روان شناسی تربیتی و واقعیت درمانگر در این باره است:

مواجهه اولیه با غم جدایی

کنار آمدن با از دست دادن کسی یا چیزی که دوستش داریم یکی از بزرگ ترین چالش های زندگی است. ضمن آنکه هر گونه از دست دادن می تواند باعث اندوه شود.

این روان شناسی تربیتی در مورد اینکه چقدر زمان می برد تا بتوانیم بر غم و اندوه ناشی از دست دادن عزیزان غلبه کنیم می گوید: در واقع هیچ پاسخ و مشخصی برای این سوال وجود ندارد. برای بعضی افراد سال اول بسیار رنج آور و سخت است. اما عده ای دیگر می گویند هیچ وقت فرصتی برای سوگواری درست و کامل نداشتند.

بنابراین پیش بینی دقیق این زمان امکان پذیر نیست. اما معمولاً افراد کم شدن شدت بار احساس سوگ را هنگامی اعلام کرده اند که برای تحمل غم و اندوه ظرفیت روانی بیشتری به دست آورده و راه های معناداری برای ادامه زندگی
پیدا کرده اند.

شرایط سوگ

به گفته این روان شناس، افسردگی هایی که ناشی از از دست دادن و سوگ عزیزان است معمولاً به گونه ای است که باعث از بین رفتن هر گونه لذتی می شود و به همه ابعاد زندگی سرایت می کند؛ یعنی فرد دچار کم یا پر اشتهایی و اختلال خواب و دیگر علایم شایع افسردگی می شود.

البته فرآیند سوگواری فقط هنگام مرگ عزیزان اتفاق نمی افتد و بعضی افراد با قطع روابط نزدیک و عاطفی، طلاق، مشکلات جسمانی شدید مانند قطع عضو، از دست دادن کار و … هم می توانند چنین شرایطی را تجربه کنند.

چه مراحلی طی می کنیم؟

معمولاً در فرایند سوگ و از دست دادن باید مراحلی طی شود که برای هر فرد با توجه به عوامل مختلف می تواند متفاوت باشد. یعنی ممکن است بعضی افراد نتوانند از بعضی مراحل عبور کنند یا مدت زیادی آن را تجربه کنند.

اولین واکنش به از دست دادن ها، انکار است یعنی نمی توانیم واقعیت تلخ نبودن کسی را که دوست داریم بپذیریم چون پذیرش آن بسیار سخت است و در بعضی موارد مانند آن است که بخشی از وجود خود را گم کرده ایم.

چه کسی مقصر است؟

این روانشناس می گوید: پس از مرحله انکار، نوعی خشم را تجربه می کنیم. یعنی هنگامی که فرد مجبور می شود واقعیت مرگ را بپذیرد نسبت به خود، شخصی که از دست داده، اطرافیان، پزشکان و حتی از خداوند و قوانین جهان نیز دچار خشم و گله و شکایت می شود و به دنبال آن می گردد که ببیند چه کسی مقصر است.

در واقع انگار او می خواهد با دلیل آوردن و توجیه دیگران یا التماس و چانه زدن کاری کند که دیگران متوجه غم و اندوه وبی گناهی او شوند شاید بتواند به نوعی شرایط را تغییر دهد.

افسردگی

به گفته این روان شناس در بسیاری مواقع نیز فرد دچار عذاب وجدان و آسیب های روانی می شود چون فکر می کند شاید می توانسته رفتار بهتری با شخصی که از دست داده داشته باشد و در واقع نمی تواند خودش را ببخشد.

چنین احساساتی معمولاً باعث می شود او با نوعی افسردگی مواجه شود. در این مرحله شخص تقریباً فقدان را پذیرفته و متوجه شده توانایی تغییر شرایط را ندارد. بنابراین دچار عجز و ناتوانی می شود که باعث بروز غمی عمیق و افسردگی خواهد شد.

پذیرش

وی می گوید: بسیاری افراد می توانند در مدت کم یا زیادی بالاخره بپذیرند کسی را که دوست داشته اند از دست داده اند. البته این مرحله؛ مرحله ای است که ممکن است بعضی افراد یا خیلی دیر به آن برسند یا برای دستیابی به آن به گرفتن کمک های تخصصی مانند گرفتن مشاوره نیاز داشته باشند.

در مرحله پذیرش، فرد دیگر در برابر واقعیت مقاومت نمی کند و ناچار به پذیرش درد و رنج خواهد بود.

بعد از جدایی

به گفته این روان شناس توجه داشته باشیم برای مواجهه و رویارویی با غم و اندوه جدایی هیچ قانون خاصی وجود ندارد و هر فرد به نوعی آن را تجربه می کند.

اما در هر صورت فرد سوگوار حق دارد خشم، غم، بی حسی، ترس، اضطراب و ناراحتی زیادی را تجربه کند. بنابراین اطرافیان باید به او حق بدهند که به راحتی خشم و اندوه خود را نشان دهد و نباید برای کمک کردن و به نوعی دلداری دادن به او، واردارش کنند این مراحل را نادیده بگیرد.

منبع: همشهری آنلاین

پایان خبر سفیر سبز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "این ممنوعیت را برای فرد سوگوار حذف کنید" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "این ممنوعیت را برای فرد سوگوار حذف کنید"، کلیک کنید.