محمود مدبری درگذشت
آفتاب نیوز :
سیدعلی میرافضلی، شاعر و پژوهشگر با اعلام این خبر نوشته است: «با اندوه بسیار خبردار شدم دکتر محمود مدبّری، استاد بازنشستۀ دانشگاه باهنر کرمان، لغت پژوه و مصحّح متون نظم و نثر فارسی، دیروز (چهارشنبه، 23 فروردین) بر اثر بیماری سرطان از دنیا رفته است.
مدبری زادۀ پانزدهم شهریور سال 1335 شمسی در تهران بود و سال 1364 به کرمان کوچید و کار تدریس در دانشگاه کرمان را آغاز کرد و در 1396 بازنشسته شد.
«شاعران بی دیوان»، «فرهنگ لغات نثرهای فنی و مصنوع»، تصحیح «ترجمۀ قرآن ماهان»، «دیوان نجیب گلپایگانی»، «دیوان عماد فقیه کرمانی»، «غازان نامۀ منظوم»، «تراجم الاعاجم»، «سرمۀ سلیمانی» و «فرهنگ عجایب اللغه» از جمله آثار چاپ شدۀ اوست.
دکتر مدبّری به مبحث رباعی علاقۀ ویژه ای داشت و در سال های دور، رباعیات منسوب به خواجه عبدالله انصاری، جامی و شاه نعمت الله ولی را گردآوری و چاپ کرد. «اشعار شیخ نجم الدین رازی» نیز از آثار اولیۀ اوست.
ما در جُنگ هنر مس (شمارۀ 18، تابستان و پاییز 1400) ویژه نامه ای برای دکتر مدبری تدارک دیدیم و مروری نیز بر کارنامۀ علمی او داشتیم. روانش شاد.»
همچنین اکبر ایرانی، مدیرعامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب در پیام تسلیتی نوشته است: «درگذشت دکتر محمود مدبّری جامعۀ علمی و ادبی ایران، به ویژه استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر کرمان را داغدار کرد.
دکتر محمود مدبّری (شهریور 1335- فروردین 1403) استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و از مصحّحان و پژوهشگران نامدار زبان و ادب فارسی بود. او در سال 1375 مدرک دکتری خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد و پیش از آن سابقۀ همکاری با سازمان لغت نامۀ دهخدا و بنیاد فرهنگ ایران و نیز تدریس در دانشگاه شهید بهشتی و دانشکدۀ صدا و سیما را داشت.
مدبّری از سال 1373 مشغول به تدریس در دانشگاه شهید باهنر کرمان بود و گرایش او به فرهنگ نویسی و متون قدیم، به ویژه ادب حماسی و شاهنامه بود. محمود مدبّری در کنار تدریس به تحقیقات فراوانی پرداخت و آثار ارزشمندی از خود به جای نهاد. شاخص ترین تالیف و تصحیح او کتاب «شاعران بی دیوان» است، که در آن به گردآوری و تصحیح اشعار قدیم ترین شعرای زبان فارسی، که از آنان دیوانی بر جای نمانده، پرداخته است. «دیوان نجیب الدین جرباذقانی (گلپایگانی)»، «اشعار شیخ نجم الدین رازی (دایه)»، «ترجمۀ قرآن ماهان» و «دیوان عماد فقیه کرمانی» از دیگر تصحیح های ارزشمند اوست. مدبّری در زمینۀ فرهنگ نویسی نیز تالیف ها و تصحیح های ارزشمندی دارد؛ او «فرهنگ لغات نثرهای فنّی و مصنوع» را تالیف و چند فرهنگ قدیم، یعنی فرهنگ های «سرمۀ سلیمانی»، «تراجم الاعاجم» (با همکاری دکتر مسعود قاسمی) و «عجایب اللغه» را تصحیح کرده است. فصل نامۀ «گزارش میراث» افتخار آن را داشته است که چند مقالۀ ارزشمند از او به انتشار برساند.
موسسۀ پژوهشی میراث مکتوب درگذشت این پژوهشگر پُرتلاش و استاد دانشمند را به خانواده سوگوار و جامعۀ علمی و ادبی ایران، به ویژه به دانشگاه شهید باهنر کرمان تسلیت می گوید. یاد و نامش گرامی باد که دوام ذکرش «ثبت است بر جریدۀ عالم».
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "محمود مدبری درگذشت " هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "محمود مدبری درگذشت "، کلیک کنید.