ظرفیت ۱۵ میلیون تنی حمل بار در مسیر راه آهن رشت – آستارا

سفیر سبز/گیلان وزیر حمل و نقل روسیه با اشاره به ظرفیت بالای راه آهن رشت – آستارا گفت: بعد از اجرای پروژه و ایجاد زیرساخت های لازم میزان حمل و نقل کالا از این مسیر به ۱۵ میلیون تن خواهد رسید.
رامان ولادیمیروویچ استاروویت امروز (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت) در ارتباطی ویدئوکنفرانسی با مراسم تحویل اراضی تملک شده پروژه راه آهن رشت – آستارا با اشاره به توافق روسای جمهور ایران و روسیه برای توسعه حمل و نقل بین المللی در مسیر کریدور شمال به جنوب اظهار کرد: تکمیل راه آهن رشت – آستارا اهمیت ویژه ای دارد.
وی با بیان اینکه در دیدار رئیس جمهوری روسیه با رئیس جمهوری ایران در سال ۲۰۲۵ بر سر تکمیل راه آهن رشت – آستارا توافق شد گفت: این مسیر ۱۶۲ کیلومتر طول دارد و هشت ایستگاه و ۵۶ پل راه آهن هوایی و ۳۵ روگذر ماشین رو دارد.
وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه راه آهن رشت – آستارا را لازمه حمل و نقل ترکیبی و مولتی مودال دانست و بیان کرد: در سال ۲۰۲۴ میزان حمل بار روسیه بالغ بر ۲۰ میلیون تن بود که ۹.۵ میلیون تن آن توسط حمل و نقل دریایی جابه جا می شد. در سه ماهه سال ۲۰۲۵ میزان حمل بار در روسیه سه میلیون تن بود که ظرفیت افزایش از طریق راه آهن رشت – آستارا را دارد.
استاروویت با اشاره به علاقه مندی بسیاری از کشورها برای استفاده از کریدور حمل و نقلی شمال – جنوب ادامه داد: بعد از اجرای پروژه و ایجاد زیرساخت های لازم میزان حمل و نقل کالا از این مسیر به ۱۵ میلیون تن خواهد رسید. اکنون همه زیرساخت های مورد نیاز از بنادر جنوب ایران تا بنادر شمال روسیه وجود دارد.
کاهش ۵۰ درصدی زمان اتصال هند به فنلاند
عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه آهن بنادر و فرودگاه های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز با اشاره به عبور کریدورهای شمالی – جنوبی و شرقی – غربی از ایران گفت: بارزترین کریدور ایران که برای هند و روسیه نیز اهمیت دارد کریدور شمال به جنوب است زیرا صرفه جویی ۵۰ درصدی در زمان حمل بار و ۳۰ درصدی در هزینه ها را به دنبال دارد.
وی راه آهن رشت – آستارا را تنها حلقه مفقوده کریدور شمال به جنوب دانست و ادامه داد: این مسیر ۱۶۲ کیلومتری هند را به فنلاند متصل می کند جابه جایی باز از این مسیر در حال حاضر ۴۵ روز طول می کشد.
خطیبی از طراحی ۱۰ ایستگاه برای راه آهن رشت – آستارا خبر داد که یک ایستگاه در رشت و یک ایستگاه در بارانداز آستارا است و گفت: هشت ایستگاه در طول مسیر احداث می شود که شامل لوندویل و حویق و لیسار و پره سر و ماسال و تالش و رضوانشهر و صومعه سرا است.
او به ظرفیت جابه جایی ۱۵ میلیون تنی این خط ریلی اشاره و اضافه کرد: این مسیر ۴۱ کیلومتر پل و یک تونل به طول ۱۹۶۰ متر دارد.
پایان خبر سفیر سبز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ظرفیت ۱۵ میلیون تنی حمل بار در مسیر راه آهن رشت – آستارا" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ظرفیت ۱۵ میلیون تنی حمل بار در مسیر راه آهن رشت – آستارا"، کلیک کنید.