جلیلی: فیلترینگ و فضای مجازی پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی

به گزارش خبرگزاری سفیر سبز، سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه میزگرد فرهنگی، گفت: شعار ما یک جهان فرصت و یک ایران جهش است که صرفاً شعار نیست و در تمام عرصه ها به استفاده از فرصت ها خواهیم پرداخت و به مزیت های فرهنگی کشور توجه داریم که هر ایرانی را به یک نقش پرشکوه می رسانیم. فرهنگ هم افزایی ایجاد می کند.

جلیلی افزود: قدرت فرهنگ و هنر این است که می تواند پیوند ایجاد کند، فرهنگ قوی ایرانی-اسلامی ما در عرصه های مختلف خود را در مقاطع مختلف نشان داده و این قدرت فرهنگی امروز نقطه قوت ما است.

براساس گزارش خبرگزاری سفیر سبز، وی همچنین عنوان کرد: دولت و رییس جمهور در استفاده حداکثری از ظرفیت های فرهنگی باید این مهم را در برنامه خود نمود دهد، رییس جمهور رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست و لازم است برای بودجه های فرهنگی و اثربخشی برنامه داشته باشد. مدیران فرهنگی دولت باید باتجربه باشند و عمق راهبردی لازم در فرهنگ را داشته باشند در غیر این صورت رییس جمهور موفق نخواهد بود. اگر تولیدکننده حرفه ای در عرصه های مختلف فرهنگی نباشد باید مصرف کننده حرفه ای باشد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ده ها دستگاه فرهنگی داریم و 130 دستگاه فرهنگی بودجه دریافت می کنند و باید اینها مدیریت شوند. وقتی می گویم هر ایرانی یک نقش پر شکوه و معتقدم رییس جمهور باید نقش آفرین باشد و زمینه نقش آفرینی آحاد جامعه را فراهم کند.

جلیلی: فیلترینگ و فضای مجازی پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی

شهید رییسی فشارهای حداکثری را دفع کرد

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به مطالب مطرح شده از سوی حسین انتظامی کارشناس فرهنگی که به گزاره های متعدد افکار عمومی نسبت به رویکرد خود، گفت: دشمن فشار حداکثری را اعلام و اعمال کرد و نتیجه آن در دولت وقت در سال 97 نگاهی متفاوت بود و فشارها را دفع نکرد و دولت شهید رییسی فشارهای حداکثری را دفع کرد. 2 میلیون بشکه نفت صادر کرد در حالی که در دولت قبل با فشار حداکثری صادرات 200 هزار بشکه را هم ممکن نمی دانستند.

جلیلی همچنین گفت: در برخی دوره ها به فرهنگ کم توجهی شد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مثل دبیر شورای عالی امنیت ملی جایگاه داشته باشد و خودباوری داشته باشد. اینکه می گوییم هر ایرانی یک نقش پر شکوه این است که از ظرفیت های فرهنگی مردم استفاده شود.

وی افزود: وقتی دایره فرهنگ را کوچک نبینیم همه ایران سرای من است و نه چند محله بالای شهر، برخی از مصادیق مهم چون فضای مجازی پاسخ های فرهنگی دارد. عرصه فضای مجازی مثل فضای حقیقی با ابعاد مختلف با زندگی مردم عجین است. اگر در این حوزه ها- مفهوم مسیولیت پذیری را باور داشتید، آسیب وارد نمی شود.

تعارض علم و ارزش القای نادرست غرب است

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد تقدیم مدال دانش آموزان به مقام معظم رهبری که توسط الهام یاوری دیگر کارشناس فرهنگی برنامه مورد اشاره قرار گرفت و پرسید چگونه به فرمایش رهبری در نخبه پروری خواهید پرداخت؟ گفت: یکی از فرصت های کم نظیر ایران، فرصت هایی است که از پیشرفت های علمی و فناوری در دست داریم و در مقاطع تاریخی از این فرصت ها استفاده نکردیم. امروز نخبگانی داریم که می توانند نقش پرشکوه هر ایرانی را ایفا کنند و وقتی می گوییم یک ایران جهش به این موضوع توجه داریم.

جلیلی در پاسخ به این پرسش که آیا نخبه پروری را مغایر عدالت اجتماعی نمی دانید بیان کرد: این یک موضوع انحرافی است که مطرح می شود. یکی از مباحث این است که چگونه نخبگان با نظام حکمرانی ارتباط داشته باشند. تعارض ارزش و علم یک القای غلطی است که غربی ها شکل داده اند. این دو ارزش با هم تعارض ندارند و می توانند با هم جمع شوند و هیچکدام با دیگری تعارض ندارد. عدالت این است که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد و اگر کسی استعداد بیشتری دارد عدالت این است که در جایگاه خود قرار بگیرد.

وی گفت: عدالت آنجایی مخدوش می شود که عده ای استعدادهای خود را از روش های غیرعادلانه ظهور دهند و دیگران این فرصت ها را نداشته باشند. نظام نخبگی فراهم کردن استعدادها و استعدادیابی است.

در لباس فقر کار اهل دولت می کنیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به شهاب اسفندیاری دیگر کارشناس فرهنگی که به فقدان برنامه در حوزه فرهنگ در دولت سایه او طی 11 سال گذشته اشاره کرد و پرسید چه تضمینی هست که فرهنگ همانطور که در دولت در سایه مظلوم بوده در دولت شما هم مظلوم نباشد؟ گفت: در کارگروه های ما همه سلیقه ها حضور داشتند. به قول حافظ در لباس فقر کار اهل دولت می کنند و این طور نبود که دولت در سایه تشکیلاتی باشد که بلافاصله همه آنها را خبری کنیم. در کار ما مهم نتیجه بود نه آنکه آن را نمایش دهیم. برنامه هفتم توسعه 22 برنامه را از دولت انتظار دارد که انجام دهد و هر کدام از آنها زمانبندی خاص خود را دارند؛ تکریم خانواده از جمله آنهاست. من در انتخابات 1400 نیز برنامه های فرهنگی خود را مفصل ارایه کرده بودم. طرح ها و پیشنهادات مفصلی را تقدیم دولت سیزدهم کردیم از جمله آنکه استفاده از ظرفیت مساجد توجه کردیم.

جلیلی در مورد فضای مجازی که مورد توجه کارشناس برنامه بود، بیان کرد: اینکه چگونه باید در زمینه فضای مجازی و استفاده از هوش مصنوعی پیشرفت کنیم با تکیه بر مباحث تخصصی موضوع یکی از سخنرانی های اخیر من بود.

پس از حوادث 1401 در دانشگاه های زیادی سخنرانی کردم

وی همچنین در رابطه با حوادث سال 1401 گفت: در دانشگاه های متعددی حضور پیدا کردم و در رابطه با فضای مجازی سخنرانی کردم. وقتی با نسل جدید گفتگو می کنیم می توانیم به اقناع مشترک برسیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ده ها دستگاه فرهنگی داریم و 130 دستگاه فرهنگی بودجه دریافت می کنند و باید اینها مدیریت شوند. وقتی می گویم هر ایرانی یک نقش پر شکوه و معتقدم رییس جمهور باید نقش آفرین باشد و زمینه نقش آفرینی آحاد جامعه را فراهم کند.

وی افزود: پاسخ آسیب های فضای مجازی مسیولیت پذیری است نه محدودیت.

در حال تکمیل…

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جلیلی: فیلترینگ و فضای مجازی پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جلیلی: فیلترینگ و فضای مجازی پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی"، کلیک کنید.