
بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی با توسعه پروژههای نوآورانه

سرپرست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: برنامههای مهم این مرکز در آینده جذب حمایتهای پژوهشی از منابع داخلی و بینالمللی بوده و تلاش میکنیم تا با توسعه پروژههای نوآورانه، نقش مؤثرتری در بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی ایفا کنیم.
مصطفی سلطانی سرپرست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری سفیر سبز با بیان اینکه مجوز راهاندازی این مرکز سال ۱۳۹۶ توسط معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد، اظهار کرد: این مرکز با هدف ارتقای پژوهشهای کاربردی و نوآورانه در حوزه تغذیه و صنایع غذایی راهاندازی شده و مأموریت اصلی آن حمایت از تحقیقات علمی، ارائه خدمات آزمایشگاهی پیشرفته و تسهیل اجرای پروژههای تحقیقاتی دانشجویان و پژوهشگران است.
دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه چوکوروا ترکیه افزود: در راستای این مأموریتها با در اختیار گذاردن امکانات مرکز تحقیقات به دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام پایاننامهها و پروژههای تحقیقاتی، همکاریهای مؤثری با صنایع مختلف غذایی و نهادهای مرتبط برقرار کرده و نتایج پژوهشهای صورت گرفته در مجلات علمی معتبر منتشر شده و برگزاری کارگاههای آموزشی و ارائه خدمات مشاورهای از دیگر اقدامات موفق این مرکز در مسیر تحقق اهداف خود بوده است.
سرپرست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی این مرکز گفت: برگزاری کارگاههای تخصصی صنایع غذایی(ازجمله فرمولاسیون، تولید و انجام آزمونهای استاندارد محصولات غذایی مانند ماست قالبی و سس کچاپ)، انتشار بیش از ۱۰۰ مقاله پژوهشی با مشارکت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی، انجام طرحهای پژوهشی مشترک با دانشگاه اینونو کشور ترکیه، تولید محصولات با قابلیت تجاریسازی در قالب پایاننامههای مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی ازجمله فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی این مرکز هستند.
سلطانی اضافه کرد: همکاری و مشارکت در نگارش کتاب Natural Remedies for Pest, Disease and Weed Control، چاپ انتشارات Elsevier در سال ۲۰۲۰ از دیگر افتخارات مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی بوده و محصولات منتخب دانشبنیان این مرکز ازجمله «تولید جاذب زیستی پوست لیمو با خاصیت حذف فلزات سنگین از مواد غذایی» در سال ۱۳۹۷ بهعنوان «اختراع» ثبت شده که در نمایشگاه بینالمللی هفته پژوهش در سال ۱۳۹۸ در معرض نمایش قرار گرفت.
وی عنوان کرد: مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی در فعالیتهای دو سال گذشته به برگزاری کارگاههای تخصصی در زمینه صنایع غذایی، جذب گرنتهای بینالمللی و چاپ ۳۷ مقاله علمی با همکاری مراکز تحقیقاتی معتبر اقدام کرده و در نظر دارد در ادامه فعالیتهای خود بر توسعه همکاریهای بینالمللی تمرکز بیشتری داشته و پروژههای تحقیقاتی مشترک با دانشگاهها و مراکز علمی معتبر جهانی را گسترش دهد. یکی دیگر از اهداف اصلی مرکز، افزایش تولید محصولات دانشبنیان و تجاریسازی نتایج پژوهشها در قالب پایاننامههای مقاطع تحصیلات تکمیلی است.
سرپرست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ادامه داد: از دیگر برنامههای مهم این مرکز، برگزاری دورهها و کارگاههای تخصصی جدید در حوزه صنایع غذایی و تغذیه، تقویت زیرساختهای آزمایشگاهی برای ارتقای سطح پژوهشها و جذب حمایتهای پژوهشی از منابع داخلی و بینالمللی بوده و در تلاش است تا با توسعه پروژههای نوآورانه، نقش مؤثرتری در بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی هم ایفا کند.
سلطانی با بیان اینکه مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی اکنون در حال تعامل با نهادها و مراکز مختلف است، توضیح داد: با این حال تاکنون تفاهمنامه یا قراردادی خاص در این زمینه منعقد نشده، مرکز همچنان به تقویت همکاریها و تعاملات با نهادهای علمی و صنعتی در راستای پیشبرد پروژههای تحقیقاتی و آموزشی خود ادامه میدهد و در تلاش برای گسترش این نوع همکاریهاست.
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به جایگاه ویژه پایاننامههای دانشجویی و طرحهای پژوهشی اعضای هیئت علمی در مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی مطرح کرد: این مرکز از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی بهعنوان ابزارهایی برای پیشبرد پروژههای تحقیقاتی و توسعه فناوریهای نوین استفاده میکند. طرحهای پژوهشی اعضای هیئت علمی نیز بهعنوان بخشی از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی مرکز در راستای تقویت ظرفیتهای پژوهشی و علمی دانشگاه انجام میشود.
سرپرست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با تأکید بر اینکه این مرکز بهطور فعال در تلاش است تا با مراکز درمانی و بهداشتی همکاری کند، تبیین کرد: این مرکز بهویژه در زمینههای مرتبط با تغذیه و صنایع غذایی در راستای ارتقای سلامت جامعه فعالیت میکند و با انجام طرحهای تحقیقاتی کاربردی، نقش مؤثری در رفع نیازهای حوزه سلامت ایفا کرده است. همکاریهای این مرکز با مراکز درمانی بهطور مداوم در حال گسترش بوده تا نتایج تحقیقات بهطور عملی در بهبود وضعیت سلامت جامعه مؤثر واقع شوند.
وی عملکرد مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی عملکردی موفق و رو به رشد دانست و بیان کرد: این مرکز در دو سال اخیر موفق به کسب سطح A در ارزیابی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شده که نشاندهنده جایگاه علمی و پژوهشی برتر آن است. با ادامه این روند و تمرکز بر توسعه همکاریهای علمی و صنعتی، ارتقای کیفیت پژوهشها و رعایت استانداردهای علمی، این مرکز میتواند فعالیتهای خود را بیشازپیش گسترش دهد و نقش مؤثرتری در حوزه تحقیقات و سلامت کشور ایفا کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی با توسعه پروژههای نوآورانه" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی با توسعه پروژههای نوآورانه"، کلیک کنید.