بهبود شایع ترین بیماری زنان به کمک طب سنتی
آفتاب نیوز :
یکی از بیماری های شایعی که خانم ها به آن مبتلا می شوند، فیبروم رحم است. فیبروم رحم دردسر های زیادی را برای خانم ها به وجود می آورد و گاهی علایم ناشی از این بیماری به قدری مشکل ساز می شود که فرد به ناچار باید اقدام به جراحی کند. فیبروم رحم اگر زود تشخیص داده شود، گاهی بدون جراحی نیز قابل درمان است. به کار گرفتن برخی از روش های طب سنتی می تواند به درمان این بیماری کمک کند. «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور درمان های گیاهی و طب سنتی شما را برخی از این درمان ها آشنا می کند.
چرا به فیبروم مبتلا می شوید؟
فیبروم رحم یکی از بیماری های شایع خانم هاست و هرساله افراد زیادی به این بیماری مبتلا می شوند. امروزه دلایل زیادی را برای ابتلا به فیبروم رحم عنوان می کنند. فیبروم رحم از دیدگاه طب سنتی در واقع یک نوع ورم سفت محسوب می شود. یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن فیبروم در رحم از دیدگاه طب سنتی، زیاده روی در مصرف غذا هایی است که باعث بالا رفتن سودا در بدن می شوند. مصرف فست فود (غذای فوری) یکی از دلایل اصلی ابتلا به فیبروم رحم می تواند باشد. همچنین آن دسته از افرادی که عادت دارند بیش ازاندازه، گوشت گاو یا گوساله مصرف کنند، ممکن است به فیبروم رحم مبتلا شوند. مصرف زیاده از حد متعادل انواع کلم، شلغم و عدس نیز می تواند تا حدودی در ابتلا به فیبروم رحم نقش داشته باشد.
همچنین استفاده از غذا های کنسروی و مانده نیز یکی دیگر از دلایل ابتلا به فیبروم رحم محسوب می شود. هر عاملی که باعث اختلال در خون رسانی به رحم شود، می تواند احتمال ابتلا به فیبروم رحم را افزایش بدهد، به همین دلیل خانم ها باید از پوشیدن لباس های تنگ و همچنین از پوشیدن گِن برای مدت طولانی خودداری کنند. برخی از خانم ها در طول روز بار ها و بار ها از غذا های چرب و سرخ کردنی استفاده می کنند، باید توجه داشت مصرف این دسته از غذا ها برای بدن مضر بوده و می تواند بیماری های زیادی را به وجود بیاورد و احتمال ابتلا به فیبرم رحم را افزایش دهد. استحمام با آب سرد در دوران قاعدگی، می تواند برای خانم ها مضر باشد و گاهی تبدیل به عاملی برای ابتلا به فیبروم رحم شود.
خوردن خوراکی هایی مثل چیپس و پفک نیز ممکن است احتمال ابتلا به فیبروم رحم را افزایش بدهد، به همین دلیل افراد در هر سنی که باشند، باید از خوردن این نوع خوراکی ها بپرهیزند. یکی دیگر از خوراکی هایی که می تواند احتمال ابتلا به فیبروم رحم را بالا ببرد، خامه است، برخی از خانم ها عادت دارند که هرروز در وعده ی صبحانه، خامه می خورند یا طی روز از تعداد زیادی نان خامه ای استفاده می کنند که انجام این کار برای بدن ضرر های زیادی را به همراه دارد. استفاده ی بیش ازاندازه ی سرشیر نیز مانند خامه، ممکن است باعث ابتلا به فیبروم رحم شود.
آن دسته از خانم هایی که عادت دارند دایماً از ته دیگ استفاده کنند، باید به این نکته توجه کنند که خوردن بیش ازاندازه ی ته دیگ، ممکن است باعث ابتلا به فیبروم شود. علاوه بر تغذیه، عوامل دیگری هم در ابتلا به فیبروم نقش دارند. استرس در خیلی از موارد می تواند باعث ابتلا به بسیاری از بیماری ها شود که فیبروم رحم نیز از این امر مستثنا نیست، به همین دلیل افراد باید تا جای ممکن کار هایی انجام بدهند که سطح استرس آن ها را پایین بیاورد. شاید این سوال به ذهن خیلی از افراد برسد که چه مزاج هایی بیشتر مستعد ابتلا به فیبروم رحم هستند؛ همه ی افراد با مزاج های مختلف می توانند به فیبروم رحم مبتلا شوند، ولی به طورکلی، احتمال ابتلا به فیبروم رحم در خانم هایی که مزاج دموی یا مزاج صفراوی دارند، کمتر است.
یکی دیگر از عواملی که می تواند احتمال ابتلا به فیبروم رحم را افزایش بدهد، وراثت محسوب می شود، ولی آن چیزی که بیشتر از وراثت می تواند در ابتلا به فیبروم رحم نقش داشته باشد، سبک زندگی و نوع تغذیه است. مادران باید به تغذیه فرزندان، به ویژه فرزندان دختر خود، توجه ویژه ای داشته باشند و از زمان کودکی، آن ها را به خوردنِ غذا های سالم تشویق کنند. مصرف غذا هایی که فرد را مستعد ابتلا به فیبروم رحم می کند، از زمان کودکی باید محدود شود، چون این مسیله می تواند فرد را در بزرگ سالی مستعد ابتلا به فیبروم رحم کند. این تصور نادرست است که ابتلا به فیبروم رحم تنها در سن بالا اتفاق می افتد. امکان و احتمال دچار شدن افراد به این بیماری در سنین 25 سالگی به بعد نیز وجود دارد.
طب سنتی را هم امتحان کنید
فیبروم رحم می تواند در بسیاری از موارد بدون علایم باشد و فرد خیلی اتفاقی هنگام انجام دادن سونوگرافی متوجه آن شود. فیبروم رحم در برخی از افراد می تواند دارای علایمی باشد. گاهی فیبروم رحم می تواند باعث خونریزی شدید، به ویژه در زمان قاعدگی شود. همچنین فیبروم رحم در برخی از افراد می تواند همراه با درد و در برخی دیگر بدون درد باشد.
ایجاد درد هنگام رابطه ی زناشویی، یکی دیگر از علایم ابتلا به فیبروم رحم است. برای تشخیص فیبروم رحم باید معاینه ی شکمی انجام شود، همچنین کمک گرفتن از سونوگرافی یکی از روش های مطمین و دقیقی است که برای تشخیص فیبروم رحم از آن کمک گرفته می شود.
شاید خیلی از افراد تصور کنند که تنها راه درمان فیبروم رحم، جراحی است، درحالی که جراحی تنها در شرایطی انجام می شود که فیبروم، مشکلات زیادی را برای سایر قسمت های بدن ایجاد کند، مثلاً فشار شدید به مثانه بیاورد یا باعث خونریزی شدید و کم خونی شود. چنانچه سن فرد بالا بوده و بچه نیز داشته باشد، ممکن است با توجه به شرایط بیمار، جراحی در نظر گرفته شود. اگر فیبروم رحم مشکلات جدی برای بیمار به وجود نیاورده باشد، می توان از طب سنتی برای درمان آن کمک گرفت.
گاهی ممکن است فرد علاوه بر ابتلا به فیبروم رحم، به کیست تخمدان نیز مبتلا باشد، در چنین شرایطی پزشک متخصص طب سنتی، علاوه بر درمان فیبروم رحم، باید کیست تخمدان را نیز درمان کند. اسپند، یکی از دارو هایی است که در درمان کیست تخمدان برای برخی بیماران تجویز می شود.
این دسته از افراد باید زیر نظر متخصص طب سنتی اقدام به خوردن اسپند کنند. این دارو برای افرادی که همزمان با کیست تخمدان، به فیبروم رحم نیز مبتلا هستند، مناسب نیست، چون اسپند باعث ایجاد سودا در بدن می شود و علایم فیبروم رحم را تشدید می کند. استفاده از برگ گردو، داروی مناسبی برای درمان فیبروم رحم محسوب می شود، البته برگ گردو باید زیر نظر متخصص طب سنتی مصرف شود. یکی دیگر از درمان هایی که برای فیبروم رحم، متخصص طب سنتی در نظر می گیرد، استفاده از بادکش است.
سیاه دانه
یکی از مهم ترین درمان هایی که برای کیست تخمدان و فیبروم رحم وجود دارد، استفاده از گیاه سیاه دانه است.
آن دسته از خانم هایی که به فیبروم رحم مبتلا هستند، می توانند 100 گرم سیاه دانه را با 300 گرم عسل مخلوط کنند و هرروز یک قاشق مرباخوری از آن را بعد از هر وعده غذا بخورند.
این دارو می تواند به درمان فیبروم رحم کمک کند، به شرط آنکه افراد به صورت مستمر و منظم از آن استفاده کنند.
تخم خربزه
تخم خربزه دارویی مناسب برای درمان فیبروم رحم است. برای این منظور باید فرنی تخم خربزه درست کرد. 75 گرم تخم خربزه را باید کوبید، سپس آن را در پارچه ی توری ریخت. این ترکیب را باید در یک لیوان آب جوشاند. پس از جوشیدن ترکیب، باید توری را فشار داد تا آب تخم خربزه خارج شود، سپس با اضافه کردن نشاسته و آرد برنج، باید آن را به شکل فرنی درآورد. فرنی تخم خربزه باید 20 روز به صورت ناشتا مصرف شود.
برگ گردو
یکی دیگر از دارو هایی که برای درمان فیبروم رحم می توان از آن استفاده کرد، برگ گردوست. برای بهره گرفتن از این خاصیت گردو باید یک قاشق چای خوری از آن را به مدت 20 دقیقه در یک لیوان آب جوش دم کرد و پس از صاف کردن، هر بار (در وعده صبح، ظهر و شب) یک سوم لیوان از آن را قبل از غذا نوشید. مقدار برگ گردو را نباید زیاد کرد، چون انجام این کار می تواند برای بدن مضر باشد.
گل ماهور
گل ماهور یا خرگوشک، گیاه دیگری است که برای درمان فیبروم رحم می تواند مفید باشد. این گیاه را باید به صورت بخور رحم استفاده کرد. یک قاشق غذاخوری از گل ماهور را باید روی زغال گرم ریخت و روی آن با فاصله ایستاد. این کار باید در زمان قاعدگی انجام شود تا فیبروم از بدن به مرورزمان در این دوره خارج شود. استفاده از بخور باید در کنار دارو های خوراکی باشد تا باعث درمان فیبروم شود.
نگاهی دیگر به فیبروم!
دکتر مژگان تن ساز، متخصص طب سنتی- فیبروم بیماری شایعی محسوب می شود طوری که این بیماری تقریباً در نیمی از خانم های بالای 35 سال دیده می شود.
شدت علایم فیبروم به اندازه ی توده و محل قرارگیری آن وابسته است. از دیدگاه طب سنتی، فیبروم بدون خونریزی، ورم صلب سوداوی محسوب می شود و در شرایطی که فیبروم با خونریزی همراه باشد، به آن می توان بواسیر رحم گفت. زمانی که فیبروم علایم نداشته باشد، پزشک متخصص طب سنتی از بیمار شرح حال می گیرد و وقتی علایم مرتبط با تغییر مزاج در فرد مطرح شود، در چنین شرایطی می توان به بیماری شک کرد و برای تشخیص دقیق از سونوگرافی کمک گرفت.
تغذیه نقش بسیار مهمی را می تواند در ابتلا به فیبروم ایفا کند، ولی اینکه دقیقاً چه غذا هایی باعث ابتلا به فیبروم می شوند، هنوز مشخص نیست، اما به نظر می رسد غذا هایی که با افزایش سودا در بدن همراه هستند، می توانند در ابتلا به فیبروم رحم نقش داشته باشند. علاوه بر تغذیه، در برخی مقالات به این مسیله اشاره شده است که استفاده از رنگ مو و لوازم آرایشی، می تواند تا حدودی باعث ابتلا به فیبروم رحم شود.
شاید خیلی از افراد تصور کنند که برای درمان فیبروم رحم حتماً باید جراحی انجام داد، جراحی در شرایطی که احتمال سقط و ناباروری وجود داشته باشد، ممکن است انجام شود. علاوه بر این درصورتی که فیبروم باعث کم خونی یا بروز علایم انسدادی در مسیر مدفوع یا ادرار شود، جراحی ممکن است با توجه به شرایط بیمار انجام شود.
درمان ها از دیدگاه طب سنتی در شرایطی که مشکلات جدی برای بیمار مطرح نباشند، متفاوت است. درمان با توجه به شرایط بیمار تنظیم می شود، ولی به طورکلی برای درمان بیمار مبتلا به فیبروم رحم باید یک پاک سازی برای بدن انجام شود که در این پاک سازی، خلط غالب را از بدن خارج می کنند، بعد از آن یک پاک سازی هم برای رحم انجام خواهد شد و درنهایت باید اقدام به تقویت رحم کرد. درواقع این موارد، سه اصل مهم در درمان بیماری های رحمی محسوب می شوند. همچنین متخصص طب سنتی ممکن است استفاده از آبزن را برای فرد توصیه کند. برای این منظور فرد ماده ی دارویی را می جوشاند و داخل یک لگن تمیز می ریزد، سپس به این ترکیب مجدداً آب اضافه می کند و بعد داخل لگن می نشیند.
همچنین درمان های دیگری برای این منظور نیز وجود دارند. برای مثال، متخصص طب سنتی با توجه به شرایط بیمار می تواند از دارو های محلل فیبروم استفاده کند که باعث تحلیل (حل شدن) فیبروم می شوند. اگر ورم (توده های فیبروم) سفت باشند، در چنین شرایطی از محللِ ملین باید استفاده شود. به طورکلی، اصلی ترین درمان فیبروم، نرم کردن آن است، ضمن اینکه باید مانع از سفت تر شدن آن شد.
معمولاً درمان های طب سنتی برای فیبروم رحم طولانی مدت هستند و ممکن است حدود یک تا دو سال طول بکشند، اما این درمان ها موفقیت آمیز هستند، ولی باید به این نکته توجه داشت که تنها در شرایطی باید از طب سنتی کمک گرفت که فرد دارای مشکلات شدید و جدی نباشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهبود شایع ترین بیماری زنان به کمک طب سنتی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهبود شایع ترین بیماری زنان به کمک طب سنتی"، کلیک کنید.