درد پشت سمت چپ پایین کتف نشانه چیست؟

شانه در واقع مفصلی است پیچیده که توسط تاندون ها و ماهیچه ها ترکیب می شوند. در این مقاله علت درد پشت کتف چپ و شانه چپ و روش های درمان آن را به تفصیل توضیح می دهیم.

درد پشت سمت چپ پایین کتف نشانه چیست؟

درد شانه و مشکلات شایع شانه و کتف

شانه در واقع مفصلی است پیچیده که توسط تاندون ها و ماهیچه ها ترکیب می شوند و چندین تاندون احاطه شده و دامنه حرکتی وسیع دارد. در واقع خاراندن کمر گرفته تا پرتاب یک وزنه ، مفصل شانه درگیر است. به همین دلیل مفصل حساسی است و بیماری‌های استخوانی ، مفصلی ، بیماری تاندون های اطراف شانه ،  ممکن است منجر به بی ثباتی درد شانه شود که منجر به درد می شود.درد شانه ممکن است فقط در هنگام حرکت دادن شانه یا در تمام مدت شبانه روز چه با استراحت و چه حرکت دادن شانه درد احساس شود. درد شانه ممکن است موقتی باشد یا چندین ماه ادامه یابد.

علت درد کتف و دست چپ

چرا در ناحیه بازوی چپ درد دارم؟ 

دردهای کوچک در بازو و شانه چپ اغلب بخشی طبیعی از پیری است. با این حال ، درد ناگهانی یا غیرمعمول بازو یا شانه چپ می تواند نشانه یک مشکل پزشکی جدی تر باشد.این ممکن است علامتی از یک آسیب باشد ،  که نیاز به درمان دارد یا در بدترین حالت ، حمله قلبی ممکن است باشد.

در این مقاله علل احتمالی درد شانه چپ را توضیح می دهیم

حمله قلبی

درد بازوی چپ می تواند یکی از علائم حمله قلبی باشد که در کنار سایر علائم رخ می دهد. حمله قلبی زمانی رخ می دهد که قسمتی از ماهیچه قلب به دلیل کمبود اکسیژن آسیب ببیند. بیشتر حملات قلبی در نتیجه تنگ شدن عروق کرونر اتفاق می افتد. شریان ها به دلیل تجمع پلاک باریک می شوند. اگر یک تکه پلاک از دیواره شریان جدا شود ، می تواند جریان خون غنی از اکسیژن به قلب را قطع کند ، که ممکن است باعث حمله قلبی شود.

درد دست چپ یکی از شایع ترین علائم حمله قلبی است. اعصابی که از قلب منشعب می شوند و آنهایی که از بازو بیرون می آیند سیگنال های یکسانی را به سلول های مغزی ارسال می کنند. در نتیجه ، مغز نمی تواند منبع درد را جدا کند.

این پدیده ، که به آن درد ارجاعی گفته می شود ، توضیح می دهد که چرا شخصی که دچار حمله قلبی می شود ، ممکن است بدون درد قفسه سینه احساس درد در شانه و بازو داشته باشد. اگر درد ناگهانی دست چپ در چند دقیقه بدتر شد یا در کنار هر یک از علائم زیر ظاهر شد لازم است بیمار به اورژانس مراجعه کند.

۱–  درد و ناراحتی در مرکز قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول می کشد یا برطرف می شود و سپس باز می گردد
۲– درد  ناگهانی ، بی حسی یا ناراحتی غیرمعمول در پشت ، گردن ، فک یا پایین شکم
۳– تنگی نفس با یا بدون درد قفسه سینه
۴– سوء هاضمه
۵تهوع یا استفراغ
۶سبکی سر
۷تعریق ناگهانی یا گرگرفتگی

ناراحتی در قفسه سینه شایع ترین علامت حمله قلبی در مردان و زنان است. به صورت فشار ، سفت شدن ، پری ، سوزش یا به تدریج درد ایجاد می شود.

با این حال ، زنان نیز بیشتر از مردان در هنگام حمله قلبی علائم دیگری مانند تنگی نفس و حالت تهوع را تجربه می کنند. آنها ممکن است این علائم را به اشتباه به ویروس ، سوء هاضمه یا استرس نسبت دهند. اگر فردی هر گونه ترکیب ناگهانی تهوع ، استفراغ ، تنگی نفس یا درد در ناحیه زیر شکم ، کمر یا فک را تجربه کرد ، باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

آنژین قلبی

افرادی که آنژین را تجربه می کنند ، در نتیجه دریافت اکسیژن کمتر از نیاز قلب ، احساس ناراحتی یا درد می کنند. همراه با درد دست چپ ، علائم ممکن است در شانه ها ، گردن ، پشت یا فک ظاهر شود. در آنژین همچنین ممکن است احساس سوء هاضمه داشته باشد.

آنژین قلبی یک حمله قلبی نیست. با این حال ، این نشانه یک مشکل قلبی است. گرفتگی یا تنگ شدن عروق کرونر اغلب علت آنژین است.

دو نوع اصلی از این حالت وجود دارد:

آنژین پایدار :

آنژین پایدار یک نوع آنژین قابل پیش بینی و کنترل است. این بیماری به طور مداوم حداقل به مدت 2 ماه و فقط در زمان تلاش بدنی یا استرس عاطفی رخ می دهد.

دراین شرایط فشار بیشتری به قلب وارد می شود ، به این معنی که قلب تند تند می زند و نیاز به اکسیژن بیشتری دارد و رگهای تنگ شده نمی‌توانند آن را تامین کنند. استراحت می تواند به فرد در درمان آنژین پایدار کمک کند. در صورت لزوم ، پزشک ممکن است داروی آرامبخش و گشاد کننده شریان به نام نیتروگلیسیرین را تجویز کند.

آنژین ناپایدار:

این نوع آنژین بیشترغیرقابل پیش بینی و خطرناک است. این می تواند حتی زمانی که فرد در حال استراحت است رخ دهد ، به این معنی که قلب به طور مداوم اکسیژن کافی دریافت نمی کند.

آنژین ناپایدار نشان می دهد که فرد در خطر حمله قلبی است. یک متخصص پزشکی باید افراد مبتلا به آنژین ناپایدار را در اورژانس ارزیابی کند.

آسیب اسکلتی عضلانی

درد در بازوی چپ می تواند به دلیل آسیب بافت ماهیچه ای یا استخوان ایجاد شود. درد بازوی چپ اگر دارای ویژگی های زیر باشد احتمالاً در نتیجه مشکلات قلبی نیست:

۱-  این درد تیز است مانند فرو کردن چاقو در شانه  و در هر لحظه فقط چند ثانیه طول می کشد.
۲- حرکت یا لمس و فشردن شانه  باعث درد می شود.
۳- درد فقط در ناحیه کوچکی از بازو ایجاد می شود.
۴- این ناراحتی بدون علائم دیگر ساعت ها یا روزها ادامه می یابد.

علایم فوق می تواند نشانه آسیب به استخوان یا بافت در بازو، شانه یا آرنج باشد. با این حال گاهی نمی توان تشخیص داد که آیا درد شانه و بازوی چپ به دلیل آسیب شانه یا حمله قلبی اتفاق می افتد. برخی عوامل خطر برای هر دو ، مانند سن و فعالیت های بدنی ، همپوشانی دارند.

بیماری های اسکلتی عضلانی که ممکن است باعث درد بازو شود شامل موارد زیر است:

۱– بورسیت :

بورس یک کیسه پر از مایع است که به عنوان یک بالشتک بین استخوان و بافت نرم اطراف آن عمل می کند.  بورسیت التهاب بورس است.

درد شانه و بازوی چپ ممکن است یکی از علائم بورسیت شانه باشد که معمولاً ناشی از استفاده بیش از حد از این مفصل است. اگر بورس ضربه مستقیم ببیند یا عفونی شود ، این امر ممکن است باعث درد شانه و بازوی  چپ نیز شود.

۲–  تاندونیت
تاندون قسمتی از عضله است که باریک میشود و ساختمان آن با خود عضله متفاوت است و عضله را به استخوان می‌چسباند. تاندونیت التهاب بافت همبند تاندون است. تاندونیت اغلب به دلیل استفاده زیاد و مکرر از مفصل ایجاد می شود. به همین دلیل ، بازیکنان تنیس ، شناگران و موسیقیدانان اغلب دچار التهاب تاندون می شوند.
تاندونیت در شانه یا آرنج می تواند منبع درد بازوی چپ باشد.

۳–  پارگی روتاتور کاف :

روتاتور کاف مجموعه تاندون ۴ ماهیچه یا عضله است که شانه را در حفره خود نگه داشته و به فرد در چرخاندن بازو و بلند کردن اجسام کمک می کند. پارگی در بافت نرم روتاتور کاف می تواند بسیار دردناک باشد. معمولاً ناشی از استفاده بیش از حد از شانه یا ضربه مستقیم است. افزایش سن همچنین باعث دژنره شدن ، فرسودگی و ساییدگی بافت شانه می شود که می تواند خطر پارگی تاندون را افزایش دهد.

فتق دیسک بین مهره ای گردن

هنگامی که یکی از دیسک های بین مهره های گردن پاره می شود ،  به عصب های اطراف فشار می آورد.

اگر دیسک به اعصابی که به عضلات شانه ، عصب دهی می کنند فشار بیاورد ، ممکن است فرد احساس درد ، بی حسی یا ضعف در شانه و بازو داشته باشد. این علائم گاهی شبیه علائم حمله قلبی باشد ، اما علت آن متفاوت است. بهر حال هرگونه شک به مشکلات قلبی باید توسط دکتر قلب بررسی و علل قلبی رد شود که این کار با انجام نوار قلب و آنژیوگرافی انجام می شود.

 شکستگی :  درد در شانه و بازو همچنین ممکن است نشانه شکستگی ناشناخته باشد.

درمان درد شانه و کتف :

افراد باید در مورد درد بازوی چپ به پزشک مراجعه کنند تا از آسیب بیشتر جلوگیری کرده یا حمله قلبی را شناسایی و درمان کنند.

اگرچه صدمات بازو و شانه ممکن است تهدید کننده زندگی نباشند ، اما همچنان مهم هستند. درمان زودهنگام می تواند به بهبود بافت ها یا استخوان ها کمک کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کند. مهمترین کار در درمان زود هنگام درد شانه و بازوی  چپ ، رد حمله قلبی است.

اگر پزشکان اورژانس در بررسی ها دریابند که درد بازوی شانه چپ نشانه حمله قلبی یا انسداد شریانی کرونر است ، بلافاصله اقدام می کنند. ابتدا ، الکتروکاردیوگرام ، آزمایش خون ، اشعه ایکس قفسه سینه و احتمالاً اسکن آنژیوگرافی سی تی اسکن یا آنژیوگرافی کرونر انجام می دهند.

مهمترین راه تشخیص بیماری های شریان های کرونر قلب آنژیو گرافی یا کاتتریزاسیون قلبی است. این آزمایش به پزشکان اجازه می دهد تا میزان انسداد را با تزریق ماده حاجب به عروق کرونرارزیابی کنند.

بر اساس نتایج این آزمایش ، پزشکان ممکن است درمان غیر تهاجمی را انتخاب کنند. به عنوان مثال ، ممکن است داروهایی تجویز کنند که لخته های خون را در عروق کرونر تجزیه می کنند. انسداد شدیدتر ممکن است نیاز گذاشتن استنت  یا جراحی عروق قلب داشته باشد. برخی از گزینه های احتمالی برای بازگرداندن جریان خون به قلب عبارتند از :

 کاشت استنت: جراح یک لوله مش مشبک را در یک شریان تنگ شده قرار می دهد تا عروق را بزرگتر کرده و جریان خون را افزایش دهد. این لوله استنت نامیده می شود.

آنژیوپلاستی: جراح یک بادکنک کوچک را در داخل شریان مسدود شده باد کرده و مجدداً آن حجم آنرا کم می کند تا جریان خون امکان پذیر باشد. آنها همچنین ممکن است یک استنت به بادکنک وصل کنند تا پس از گشاد کردن رگ استنت را در داخل رگ باقی بگذارند.

جراحی بای پس: جراح از بخش سالم رگ خونی برای هدایت جریان خون در اطراف انسداد استفاده می کند. در این روش در واقع جراحی قسمتی از شریان ها را که تنگ شده است را از مدار خارج می‌کند. در این روش سیستم خونرسانی قلب را با استفاده از رگ هایی که از پای بیمار برمیدارد و شریان بزرگ آئورت را به قسمت های سالم در شریان کرونر وصل می‌کند در واقع در این روش قسمت معیوب شریان از مدار خارج می شود .

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درد پشت سمت چپ پایین کتف نشانه چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درد پشت سمت چپ پایین کتف نشانه چیست؟"، کلیک کنید.