تصویب قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام/ ۱۵ کشور حمایت نکردند
قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام تصویب شد اما نتوانست حمایت مورد انتظار غرب را به خود جلب کند.
به گزارش خبرگزاری سفیر سبز، قطعنامه سیاسی و غیرسازنده سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده آمریکا علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان در حالی به تائید شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسید که ۱۵ کشور از این سند حمایت نکردند.
روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه رای مخالف دادند و آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر رای ممتنع دادند.
علاوه بر کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان به عنوان پیشنهاد کننده قطعنامه، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پاراگوئه از این قطعنامه حمایت کردند.
با این اوصاف، تصویب قطعنامه به نسبت 19 رای موافق به مجموع 15 رای مخالف و ممتنع انجام شد.
در این قطعنامه که دقایقی پیش در نشست شورای حکام به تصویب رسید، بدون اشاره به همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حلوفصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.
در این سند ادعاهای سیاسی پادمانی و ریشهدار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی تکرار و از ایران خواسته شده تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هستهای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند»
قطعنامه یادشده همچنین از ایران میخواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکانها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند. در این قطعنامه آمده است: ارائه این اطلاعات و فراهم کردن دسترسیها توسط ایران و انجام راستیآزماییهای بعدی توسط آژانس بر اساس توافقنامه انپیتی، برای دبیرخانه ضروری است تا گزارش کند که دیگر مسائلی باقینمانده و نیاز به بررسی شورای حکام و اقدام در این زمینه نیست.
این درحالیست که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید دارد که مسائل باقیمانده با رویکرد حرفهای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.
با این حال، در قطعنامه سیاسی تروئیکا و آمریکا از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواسته شده است تا یک ارزیابی جامع و به روز در مورد ادعای حضور یا استفاده احتمالی از مواد هستهای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده و همچنین گزارش کامل درباره همکاری ایران با آژانس، برای بررسی در نشست اسفند ماه ۱۴۰۳ شورای حکام یا حداکثر تا بهار ۱۴۰۴ تهیه کند.
این دومین بار طی 6 ماه گذشته و برای پنجمین بار پس از اجرای برجام و بستهشدن پرونده ادعاهای پادمانی درباره برنامه صلحامیز هستهای ایران است که کشورهای غربی علیه ایران قطعنامه ارائه میکنند.
جمهوری اسلامی ایران نیز در جریان سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تبعات صدور قطعنامه هشدار داده و اعلام کرده بود که اگر طرفهای مقابل مسیر تعامل را در پیش بگیرند ایران هم اهل تعامل است، اما اگر مسیر تقابل و قطعنامه در برابر ایران را برگزینند تهران نیز تصمیمات لازم را خواهد گرفت.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز سهشنبه شب در گفتوگوی تلفنی با مدیرکل آژانس تصریح کرد: در صورتی که طرفهای مقابل بیتوجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستور کار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تصویب قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام/ ۱۵ کشور حمایت نکردند" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تصویب قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام/ ۱۵ کشور حمایت نکردند"، کلیک کنید.