معرفی دانشجویان رشته طراحی لباس به صنایع و بنیاد ملی مُد ایران

نیکخواه به سفیر سبز خبر داد؛

معرفی دانشجویان رشته طراحی لباس به صنایع و بنیاد ملی مُد ایران

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان از معرفی دانشجویان و منتخبان جشنواره طراحی، مد و لباس به صنایع و بنیاد ملی مُد و لباس ایران خبر داد.

خبرگزاری علم و فناوری سفیر سبز- مصطفی فیض؛ در طول تاریخ لباس همواره بیانگر فرهنگ، قومیت، سنت، شخصیت و موقعیت اجتماعی افراد بوده، به همین دلیل ارزش و اهمیت بسیاری داشته و امروزه طراحی لباس، یک صنعت جهانی است و در بسیاری ازکشورهای بزرگ و پیشرفته به عنوان یک تخصص برجسته شناخته می شود.

در این راستا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان به برگزاری مسابقات ملی طراحی و دوخت کارستان اقدام کرد و برگزاری این مسابقات با اهداف مشخصی است که جهت دهی فعالیت های پژوهشی و دانشگاهی در راستای اهداف صنعت کشور، به کارگیری آموخته های تیوری دانشجویان رشته طراحی لباس در تولید، یکسان سازی لباس مقطع ابتدایی در سراسر کشور، ایجاد زمینه های همکاری و بسترسازی برای نمایش توانمندی های طراحان برای ورود به صنعت و تولید انبوه از جمله این اهداف است.

خبرنگار خبرگزاری سفیر سبز درراستای بررسی چگونگی برگزاری مسابقات ملی طراحی و دوخت کارستان گفت و گویی را با محمود نیکخواه رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان و دبیر مسابقات ملی طراحی و دوخت کارستان با محور لباس فرم مدارس ابتدایی دخترانه و پسرانه ترتیب داده است.

نیکخواه با معرفی جشنواره طراحی، مد و لباس (دانشکده مهارت و کارآفرینی) اظهار کرد: دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی سمنان با توجه به رسالت مهم آموزش علم و مهارت و اشتغال جوانان ایران اسلامی، نسبت به برگزاری نمایشگاه و مسابقات ملی صنعت پوشاک در بخش طراحی و تولید لباس با محور لباس فرم مدارس در مقطع ابتدایی دخترانه و پسرانه اقدام کرد.

وی، اهداف برگزاری مسابقات ملی طراحی و دوخت کارستان را جهت دهی فعالیت های پژوهشی و دانشگاهی در راستای اهداف صنعت، به کارگیری آموخته های تیوری دانشجویان رشته طراحی لباس در تولید، یکسان سازی لباس مقطع ابتدایی در سراسر کشور، ایجاد زمینه های همکاری و بسترسازی برای نمایش توانمندی های طراحان برای ورود به صنعت و تولید انبوه، تشویق و حمایت از طراحان، افراد توانمند و فعالان مستعد در حوزه مُد و پوشاک عنوان کرد.

بخش های مختلف جشنواره طراحی، مد و لباس

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان درباره اینکه جشنواره طراحی، مد و لباس در چند بخش برگزار می شود؟ چنین پاسخ داد: این جشنواره شامل سه بخش مسابقات، نمایشگاه صنعت پوشاک و کارگاه های آموزشی است. در بخش نمایشگاه، دستاورد های این صنعت از ریسندگی و بافندگی تا تولید لباس و لوازم جانبی آن به نمایش گذاشته خواهد شد، همچنین کارگاه های آموزشی و مهارتی مرتبط با طراحی و دوخت لباس برگزار می شود.

محمود نیکخواه، رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ودبیر مسابقات ملی طراحی و دوخت کارستان/////////////////

نیکخواه در پاسخ به این سوال که شرکت کنندگان در چه حیطه های باهم رقابت می کنند؟ بیان کرد: مسابقات در دو بخش طراحی و دوخت لباس فرم مدارس ابتدایی در دو گروه دختران و پسران و به صورت تیمی برگزار شده و هر تیم متشکل از سه نفر شامل طراح، الگوساز و دوزنده است.

وی درباره اینکه مسابقه مختص دانشجویان بوده یا امکان شرکت برای تمامی افراد فعال در حوزه پوشاک نیز فراهم است؟ مطرح کرد: این رقابت ها در دو بخش تحصیلی و آزاد برگزار می شود و بخش تحصیلی شامل دانش آموزان و دانشجویان است و شرکت کنندگان در بخش آزاد، شامل تولیدکنندگان البسه، آموزشگاه ها و خیاطان هستند.

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، علت انتخاب طراحی روپوش مدرسه به عنوان رویکرد جشنواره طراحی، مد و لباس را اینگونه برشمرد: طراحی لباس فرم مدارس یکی از شاخه های این رشته تحصیلی و کاری بوده و از بهترین اتفاقاتی است که در حوزه آموزش و پرورش مورد توجه قرار گرفته است، به عبارت دیگر، نخستین ردپای طراحی لباس فرم مدارس را می توان در چند دهه گذشته جستجو کرد؛ زمانی که لباس فرم مدارس با هدف همسان سازی و در نظرگرفتن شرایط فعالیت دانش آموزان مورد استقبال قرار گرفت.

نیکخواه تاکید کرد: به مرور زمان و افزایش آگاهی درباره ضرورت طراحی لباس فرم مدارس، پای مسایل فرهنگی نیز به این مقوله باز شد؛ چراکه لباس به عنوان یک نماد بصری باید حامل پیام فرهنگی جوامع نیز باشد، به همین دلیل معمولاً تلاش می شود تا در طراحی لباس، به هماهنگی آن با ویژگی های فرهنگی حاکم در هر منطقه نیز توجه شود.

وی تشریح کرد: بنابراین در این میان، حساسیت لباس فرم مدارس به دلیل درنظر گرفتن آسایش و راحتی دانش آموزان، نیاز به توجه بیشتری دارد.

جزییاتی از جشنواره طراحی، مد و لباس

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان افزود: زمان برگزاری در بخش مسابقات، طرح ها و لباس های دوخته شده در تاریخ 5 و 6 خرداد 1403 به نمایش گذاشته خواهد شد.

نیکخواه، حامیان جشنواره طراحی، مد و لباس را معاونت علوم تربیتی و مهارتی، باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان و همچنین انجمن نساجی و پوشاک، شرکت های تولیدی نساجی، صنف تولیدگنندگان و فروشندگان استان سمنان و شهرداری مهدیشهر عنوان کرد.

وی با تشریح جزییات جشنواره طراحی، مد و لباس عنوان کرد: این جشنواره با شرایط خاص با طراحی و دوخت لباس فرم مدارس ابتدایی در دو گروه دختران و پسران برگزار می شود و هر تیم با ارایه سه طرح لباس شرکت می کند و تمام مراحل مسابقه (از طراحی تا مرحله دوخت) توسط تیم های شرکت کننده انجام شده و در پایان کار، آثار فیزیکی شامل الگو و لباس آماده باید تا 3 خرداد به دبیرخانه مسابقات ارسال شود و مقام های نخست تا سوم مسابقات، از بین طرح های شرکت کننده با بیشترین رای کمیته داوران برگزیده خواهد شد.

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان خاطرنشان کرد: هییت داوران و داوران این مسابقات از بین مدرسین برتر علمی و مهارتی در سطح کشور انتخاب شده اند که براساس معیار های استاندارد نسبت به انتخاب برترین ها در دو بخش طراحی و دوخت به قضاوت خواهند پرداخت.

نیکخواه گفت: در رویداد ملی صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) هم دستاورد ها و تولیدات مرتبط با صنعت پوشاک استان سمنان به نمایش گذاشته خواهد شد.

وی تبیین کرد: در آیین اختتامیه و مدعوین در بخش مسابقات، تیم های مختلفی از تعداد زیادی از استان های کشور شرکت کرده اند، آیین اختتامیه برگزار می شود که در آن، برترین تیم ها در بخش های دانش آموزی، دانشجویی و آزاد معرفی خواهند شد.

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان افزود: مسیولان دانشگاه آزاد اسلامی، ملی و استانی مرتبط، مدیران کارخانجات تولیدی صنعت نساجی، دست اندرکاران صنف تولید و فروش پوشاک از مدعوین آیین اختتامیه هستند.

نیکخواه عنوان کرد: در هر بخش به تیم های اول تا سوم جوایز ارزشمندی به همراه گواهی حضور در مسابقات و تندیس و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در مسابقات اهدا می شود.

وی توضیح داد: تمامی منتخبین طرح های برتر، با معرفی به بنیاد ملی مُد و لباس ایران، قادر به دریافت نشان شیما خواهند شد، از سویی طرح های برتر به اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان ارایه می شوند تا ضمن اطلاع رسانی آنها به مدارس، زمینه دوخت آن برای تعدادی از مدارس در سطح استان مهیا شود.

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان متذکر شد: از مسیولان ملی و استانی، دانش آموزان، معلمان مدارس و هنرستان ها، دانشجویان و استادان دانشگاه، مدیران و دستاندرکاران صنایع نساجی، فعالان، تولیدکنندگان و فروشندگان صنعت پوشاک و مردم استان سمنان دعوت می کنیم تا با حضور در رویداد ملی طراحی، مد و لباس موجب رونق، ارتقای کیفیت طراحی و تولید پوشاک در کشور شوند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی دانشجویان رشته طراحی لباس به صنایع و بنیاد ملی مُد ایران" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی دانشجویان رشته طراحی لباس به صنایع و بنیاد ملی مُد ایران"، کلیک کنید.